01007722
Asiakaspalvelu avoinna 8-16
Asiakaspalvelu avoinna 8-16
Ilmalämpöpumpulla lämmität ja jäähdytät asunnon, toimiston, mökin, hallin tai autotallin tehokkaasti ja hyvällä hyötysuhteella. Kesäaikaan myös sisätilojen jäähdytys tapahtuu energiatehokkaasti. Ilmalämpöpumpulla voit säästää etenkin sähkölämmitteisessä rakennuksessa lämmityskustannuksissa merkittävästi. Talven lämmityskäyttöä ajatellen kannattaa valita ilmalämpöpumppu, jonka hyötysuhde säilyy hyvänä myös kovalla pakkasella.
Ilmalämpöpumppu soveltuu kaikkiin talotyyppeihin ja se on helppo asentaa. Ilmalämpöpumppu tarvitsee lähes aina rinnalleen toisen lämmitysmuodon, sillä kovalla pakkasella sen lämmitysteho ei yksin riitä. Lämmityskäytössä ilmalämpöpumpusta saadaan paras hyöty irti kun sen rinnalla toimivan lämmityksen sisälämpötilan asetusarvo säädetään muutaman asteen verran matalammalle kuin ilmalämpöpumpun asetusarvo. Suomen olosuhteissa suositeltavinta on käyttää manuaalisesti asetettua lämmitys- tai jäähdytystoimintoa, sillä automaattiasetus voi epähuomiossa alkaa viilentämään ilmaa esimerkiksi takkaa lämmitettäessä. Energiatehokkaan lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumppu myös suodattaa ja puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti.
Sekä lämmitys- että jäähdytyskäytössä ilmalämpöpumppu muodostaa kondenssivettä. Jäähdytyskäytössä kondenssivesi poistuu tippaputkea pitkin. Lämmityskäytössä puolestaan kondenssivesi valuu pois ulkoyksikön pohjassa olevien reikien kautta. Kondenssiveden valuminen kertoo ilmalämpöpumpun toimivan oikein, mitä enemmän vettä syntyy, sitä tehokkaammin laite toimii. Tärkeää on kuitenkin huolehtia, että vedet ohjautuvat pois oikein kuten on suunniteltu.
Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kierrättää huoneilmaa ja kerää itseensä tekstiileistä irtoavaa pölyä, takan nokea, ruoanlaiton rasvaa, ihmisistä ja lemmikeistä irtoavia ihosoluja ja karvoja sekä ulkoa tulevaa katu- ja siitepölyä. Säännöllinen ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus on tärkeää, jotta sisäilma pysyy hyvänä. Lisäksi likaiset suodattimet laskevat ilmalämpöpumpun suorituskykyä, joten sisäyksikön karkeasuodatin tulee imuroida 1-2 kertaa kuukaudessa. On myös hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin, että ulkoyksikön propellin väliin ei ole päässyt risuja tai muita roskia.
Ilmalämpöpumppu kannattaa huoltaa ammattilaisen toimesta noin neljän vuoden välein. Huoltotarpeesta kertoo myös lämmitys- tai jäähdytystehon heikkeneminen, laitteen muuttunut tai voimistunut ääni, laitteen jatkuva käynti tai outo haju.
Tilaa ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun huolto meiltä!
Ilmalämpöpumpun huollon sisältö
Huolto laitteelle, jossa on yksi sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Perushuoltoa varten sisäyksikkö saa olla max 2,5 metrin korkeudessa ja ulkoyksikkö max 1,5 metrin korkeudessa.
Ilmalämpöpumpun huollon ja tehopesun sisältö
Yllä kuvatun perushuollon lisäksi tehdään tehopesu eli
Mahdollinen kylmäaineen lisääminen ja vikojen korjaaminen on lisätyötä ja tehdään sopimuksen mukaan. Lisätöistä sovitaan aina asiakkaan kanssa ennen niihin ryhtymistä.
Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista työtä. Asentajalla tulee olla Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kylmäalan pätevyys. Lisäksi kiinteitä sähköasennuksia varten tulee olla sähköasennusoikeudet.
Ennen asennusta ilmalämpöpumpun sijoituspaikka kannattaa valita huolellisesti, jotta se toimii mahdollisimman tehokkaasti ja tarjoaa optimaalisen lämmitys- ja jäähdytystehon. Ilmalämpöpumpun tehokas toiminta edellyttää hyvää ilmankiertoa. Sijoita ilmalämpöpumppu siten, että se pystyy levittämään ilmaa tasaisesti ja esteettömästi huoneeseen. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa varjon puolelle jos mahdollista. Ilmalämpöpumput voivat aiheuttaa jonkin verran ääntä toiminnan aikana. Sijoita laite siten, että se ei aiheuta liikaa melua tai häiriöitä esimerkiksi makuuhuoneeseen. Ilmalämpöpumppu vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta. Valitse sijoituspaikka, joka helpottaa pääsyä ilmalämpöpumpun suodattimiin ja muuhun huollettavaan osaan. Autamme valitsemaan optimaalisen ilmalämpöpumpun sijoituspaikan juuri sinun kohteeseesi.
Perusasennuksen sisältö
Ilmalämpöpumpun perusasennuksessa sisäyksikkö ja ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinän vastakkaisille puolille eikä seinään tehtävä reikä vaadi erikoistyökaluja.
Ilmalämpöpumpun perusasennukseen ei sisälly
Perusasennukseen kuulumattomia lisätöitä ovat esimerkiksi läpivientireiän erikoisporaus / timanttiporaus paksuun tai kovaan seinään, sähkösyötön veto sähkökeskukselta, vanhan laitteiston purku, nostimen käyttö asennuksessa, ulkoyksikön suojakotelon kasaus ja asennus sekä putkitusten lisämetrit. Lisätöistä sovitaan aina etukäteen ennen työhön ryhtymistä.
Ilmalämpöpumpun asennuksesta ja huollosta saa kotitalousvähennyksen työn osuudesta!
Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas lämmitysratkaisu rakennukseen, jossa on vesikiertoinen lämmönjakoverkko, kuten vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys. Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan usein kohteisiin, joihin ei voi tai ei kannata asentaa maalämpöjärjestelmää.
Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Se käyttää vähän sähköä, joten se voi merkittävästi vähentää lämmityskustannuksia verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen. Energiansäästö vaihtelee, mutta se on tyypillisesti 30-50%.
Ilma-vesilämpöpumppu on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmitysmuodot. Se tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä, koska se käyttää pääasiassa ulkoilmasta saatavaa energiaa. Ilmavesilämpöpumppu on monikäyttöinen, sillä se pystyy tuottamaan lämpöä talvella ja viilentämään sisätiloja kesällä.
Ilma-vesilämpöpumput ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat usein automaattisia toimintoja. Voit asettaa lämpötilan haluamallesi tasolle ja pumppu säätää toimintansa sen mukaisesti. Useimmissa tapauksissa ne voidaan myös integroida olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin melko vaivattomasti.
Ilma-vesilämpöpumpun mitoitus on tärkeä vaihe sen asennuksessa, jotta varmistetaan sen tehokas ja optimaalinen toiminta. Mitoituksessa otetaan huomioon useita tekijöitä kuten lämmitystehon tarve, lämpöpumpun tehokkuus ja lämpöpumpun asennuspaikka. Useilla eri valmistajilla on tarjolla tehokkaita ilmavesilämpöpumppuja pohjoisiin olosuhteisiin, jotka pystyvät tuottamaan lämpöä jopa -28 asteen pakkasessa. Ilma-vesilämpöpumppuihin on saatavilla monia erilaisia älykkäitä ohjausmahdollisuuksia pumpun merkistä riippuen.
Mikäli ilma-vesilämpöpumpusta halutaan saada irti paras mahdollinen hyötysuhde niin vanhat patterit kannattaa useimmiten vaihtaa uusiin, sillä niiden lämmönluovutusteho on parempi. Uudet matalaenergiapatterit mahdollistavat lämmityskierron menoveden matalamman lämpötilan, jolloin ilma-vesilämpöpumppu pystyy tuottamaan sopivan lämpöisen veden ilman lisäsähköä.
Myymme, asennamme ja huollamme monen merkkiset ilma-vesilämpöpumput!
Maalämpöpumppu kerää energiaa maasta, kalliosta tai vesistöstä. Tämä auringon tuottama energia on puhdasta ja ilmaista. Maalämpöpumppu on ekologinen ja huoleton valinta, joka sopii etenkin kohteisiin, joissa lämmitysenergian tarve on suuri ja saavutetaan siten suurin säästö energialaskussa. Uudiskohteissa se sopii etenkin yli 160 m2 omakotitaloihin sekä keskitettyinä järjestelminä rivitaloihin ja kerrostaloihin. Saneerauskohteissa maalämpöpumppu on energiatehokas tapa korvata vanha paljon kuluttava energiamuoto. Maalämpöpumpun asentaminen edellyttää sopivaa maaperää ja tilaa maalämpökaivolle tai maalämpökeruupiirille.
Maalämpöpumppu on alkuinvestointina suhteellisen suuri verrattuna muihin lämpöpumppuihin, mutta tuottaa lämpöä parhaalla hyötysuhteella kovillakin pakkasilla. Maalämpöpumppu on huoleton valinta, eikä vaadi muuta huoltoa kuin paineiden tarkistusta säännöllisesti ja mutasihtien puhdistuksen vuosittain. Maalämpöpumppuihin on saatavilla erilaisia älykkäitä ohjausmahdollisuuksia pumpun merkistä riippuen.
Myymme, asennamme ja huollamme monen merkkiset maalämpöpumput!