Oulu

Muhos

Utajärvi

Vaala

Pudasjärvi

01007722

Asiakaspalvelu avoinna 8-16

Jäähdytyslaitteet & Ilmalämpöpumppu Oulu

Kodin ja kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja energian säästämiseen

lämpöpumppujen asennukset, huollot ja korjaukset

Myymme, asennamme ja huollamme kaiken merkkiset ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpöpumput ja jäähdytyslaitteet. Lämpöpumppu on loistava ratkaisu energiatehokkaaseen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen.

Meiltä saat muun muassa seuraavat merkit Toshiba, Mitsubishi Electric, Fujitsu, Innova, Jäspi ja Nibe

Asennamme ja huollamme lämpöpumput Oulun talousalueella, Muhoksella, Utajärvellä, Vaalassa, Pudasjärvellä, Syötteen alueella ja Taivalkoskella.

Ilmalämpöpumpun hyödyt

Ilmalämpöpumpulla lämmität ja jäähdytät asunnon, toimiston, mökin, hallin tai autotallin tehokkaasti ja hyvällä hyötysuhteella. Kesäaikaan myös sisätilojen jäähdytys tapahtuu energiatehokkaasti. Ilmalämpöpumpulla voit säästää etenkin sähkölämmitteisessä rakennuksessa lämmityskustannuksissa merkittävästi. Talven lämmityskäyttöä ajatellen kannattaa valita ilmalämpöpumppu, jonka hyötysuhde säilyy hyvänä myös kovalla pakkasella.

Ilmalämpöpumppu soveltuu kaikkiin talotyyppeihin ja se on helppo asentaa. Ilmalämpöpumppu tarvitsee lähes aina rinnalleen toisen lämmitysmuodon, sillä kovalla pakkasella sen lämmitysteho ei yksin riitä. Lämmityskäytössä ilmalämpöpumpusta saadaan paras hyöty irti kun sen rinnalla toimivan lämmityksen sisälämpötilan asetusarvo säädetään muutaman asteen verran matalammalle kuin ilmalämpöpumpun asetusarvo. Suomen olosuhteissa suositeltavinta on käyttää manuaalisesti asetettua lämmitys- tai jäähdytystoimintoa, sillä automaattiasetus voi epähuomiossa alkaa viilentämään ilmaa esimerkiksi takkaa lämmitettäessä. Energiatehokkaan lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumppu myös suodattaa ja puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti.

Sekä lämmitys- että jäähdytyskäytössä ilmalämpöpumppu muodostaa kondenssivettä. Jäähdytyskäytössä kondenssivesi poistuu tippaputkea pitkin. Lämmityskäytössä puolestaan kondenssivesi valuu pois ulkoyksikön pohjassa olevien reikien kautta. Kondenssiveden valuminen kertoo ilmalämpöpumpun toimivan oikein, mitä enemmän vettä syntyy, sitä tehokkaammin laite toimii. Tärkeää on kuitenkin huolehtia, että vedet ohjautuvat pois oikein kuten on suunniteltu.

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kierrättää huoneilmaa ja kerää itseensä tekstiileistä irtoavaa pölyä, takan nokea, ruoanlaiton rasvaa, ihmisistä ja lemmikeistä irtoavia ihosoluja ja karvoja sekä ulkoa tulevaa katu- ja siitepölyä.  Säännöllinen ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus on tärkeää, jotta sisäilma pysyy hyvänä. Lisäksi likaiset suodattimet laskevat ilmalämpöpumpun suorituskykyä, joten sisäyksikön karkeasuodatin tulee imuroida 1-2 kertaa kuukaudessa. On myös hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin, että ulkoyksikön propellin väliin ei ole päässyt risuja tai muita roskia.

Ilmalämpöpumppu kannattaa huoltaa ammattilaisen toimesta noin neljän vuoden välein. Huoltotarpeesta kertoo myös lämmitys- tai jäähdytystehon heikkeneminen, laitteen muuttunut tai voimistunut ääni, laitteen jatkuva käynti tai outo haju.

Tilaa ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun huolto meiltä!

Ilmalämpöpumpun huollon sisältö

Huolto laitteelle, jossa on yksi sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Perushuoltoa varten sisäyksikkö saa olla max 2,5 metrin korkeudessa ja ulkoyksikkö max 1,5 metrin korkeudessa.

 • Ilmalämpöpumppujärjestelmän yleiskunnon arviointi ja havaittujen epäkohtien kirjaaminen
 • Ulkoyksikön kiinnityksen ja tärinän vaimennin kumien tarkastus
 • Ulkoyksikön puhaltimen tarkastus
 • Ulkoyksikön kennon tarkastus ja tarvittaessa puhdistus
 • Putkistojen kotelointien tarkastus
 • Seinän läpiviennin tarkistus
 • Sisäyksikön kondenssivesilinjan toiminnan tarkastus ja huuhtelu
 • Sisäyksikön puhaltimien puhdistus saavutettavilta osin
 • Asiakkaan hankkimien suodattimien vaihto
 • Jäähdytys- ja lämmitystehon varmistaminen
 • Omatoimisen huollon opastus tarvittaessa

Ilmalämpöpumpun huollon ja tehopesun sisältö 

Yllä kuvatun perushuollon lisäksi tehdään tehopesu eli

 • Sisäyksikön pesu sisältäpäin
 • Sisäyksikön puhaltimen pesu
 • Sisäyksikön pestävien suodattimien sekä irrotettujen osien pesu
 • Ulkoyksikön kennon ja puhallinsiipien mekaaninen puhdistus

Mahdollinen kylmäaineen lisääminen ja vikojen korjaaminen on lisätyötä ja tehdään sopimuksen mukaan. Lisätöistä sovitaan aina asiakkaan kanssa ennen niihin ryhtymistä.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista työtä. Asentajalla tulee olla Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kylmäalan pätevyys. Lisäksi kiinteitä sähköasennuksia varten tulee olla sähköasennusoikeudet.

Ennen asennusta ilmalämpöpumpun sijoituspaikka kannattaa valita huolellisesti, jotta se toimii mahdollisimman tehokkaasti ja tarjoaa optimaalisen lämmitys- ja jäähdytystehon. Ilmalämpöpumpun tehokas toiminta edellyttää hyvää ilmankiertoa. Sijoita ilmalämpöpumppu siten, että se pystyy levittämään ilmaa tasaisesti ja esteettömästi huoneeseen. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa varjon puolelle jos mahdollista. Ilmalämpöpumput voivat aiheuttaa jonkin verran ääntä toiminnan aikana. Sijoita laite siten, että se ei aiheuta liikaa melua tai häiriöitä esimerkiksi makuuhuoneeseen. Ilmalämpöpumppu vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta. Valitse sijoituspaikka, joka helpottaa pääsyä ilmalämpöpumpun suodattimiin ja muuhun huollettavaan osaan. Autamme valitsemaan optimaalisen ilmalämpöpumpun sijoituspaikan juuri sinun kohteeseesi.

Perusasennuksen sisältö

Ilmalämpöpumpun perusasennuksessa sisäyksikkö ja ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinän vastakkaisille puolille eikä seinään tehtävä reikä vaadi erikoistyökaluja. 

 • Sisäyksikön asennus max 2,5 m korkeuteen
 • Telineen asennus. Perusasennuksen hinta sisältää seinätelineen. Seinätelineen osalta asennus max 1,5 m korkeuteen. Maatelineen asennus valmiille kantavalle routimattomalle alustalle. 
 • Ulkoyksikön vaimenninkumisarjan (4 kpl) asennus
 • Eristetyt kylmäaineputket ja niiden asennus ulko- ja sisäyksikön välille pintavetona, max 4 m
 • Sisäyksikön kondenssivesiputken ja kylmäaineputkien asennus samaan koteloon
 • Ulkopuolen valkoinen asennuskanavasarja putkituksille asennuksineen, max 4 m
 • Reiän poraaminen rankarunkoiseen ulkoseinään, max 30 cm paksu seinä ja max 3,5 m korkeuteen
 • Suojaputken ja putkiyhteen välin eristäminen ja tiivistäminen ilmavuotojen estämiseksi
 • Laitteiston sähkösyöttö maadoitetulta ulkopistorasialta tai turvakytkimeltä pintavetona, max 5 m
 • Laitteiston testaus
 • Asennuspöytäkirjan laatiminen
 • Käyttöopastus laitteelle perustoimintojen osalta
 • Opastus omatoimisesti toteutettavien huoltotöiden osalta
 • Töistä syntyneiden roskien keruu ja asianmukainen jatkokäsittely

Ilmalämpöpumpun perusasennukseen ei sisälly

 • Asennuspaikan edusta raivaus, kuten huonekalujen siirto
 • Kohteen suojaaminen asennuksessa syntyvältä pölyltä
 • Maatelineen alustan maarakennustyöt
 • Mahdolliset rakennustelinetyöt
 • Ulkoyksikön kondenssiveden johtaminen pois laitteelta
 • Mahdollisen WiFi-yhteyden kytkeminen
 • Perusasennusta laajemmat työt kuten sähkösyötön tuominen pääkeskukselta ja turvakytkimen asentaminen

Perusasennukseen kuulumattomia lisätöitä ovat esimerkiksi läpivientireiän erikoisporaus / timanttiporaus paksuun tai kovaan seinään, sähkösyötön veto sähkökeskukselta, vanhan laitteiston purku, nostimen käyttö asennuksessa, ulkoyksikön suojakotelon kasaus ja asennus sekä putkitusten lisämetrit. Lisätöistä sovitaan aina etukäteen ennen työhön ryhtymistä.

Ilmalämpöpumpun asennuksesta ja huollosta saa kotitalousvähennyksen työn osuudesta!

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas lämmitysratkaisu rakennukseen, jossa on vesikiertoinen lämmönjakoverkko, kuten vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys. Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan usein kohteisiin, joihin ei voi tai ei kannata asentaa maalämpöjärjestelmää.

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Se käyttää vähän sähköä, joten se voi merkittävästi vähentää lämmityskustannuksia verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen. Energiansäästö vaihtelee, mutta se on tyypillisesti 30-50%.

Ilma-vesilämpöpumppu on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmitysmuodot. Se tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä, koska se käyttää pääasiassa ulkoilmasta saatavaa energiaa. Ilmavesilämpöpumppu on monikäyttöinen, sillä se pystyy tuottamaan lämpöä talvella ja viilentämään sisätiloja kesällä. 

Ilma-vesilämpöpumput ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat usein automaattisia toimintoja. Voit asettaa lämpötilan haluamallesi tasolle ja pumppu säätää toimintansa sen mukaisesti. Useimmissa tapauksissa ne voidaan myös integroida olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin melko vaivattomasti.

Ilma-vesilämpöpumpun mitoitus on tärkeä vaihe sen asennuksessa, jotta varmistetaan sen tehokas ja optimaalinen toiminta. Mitoituksessa otetaan huomioon useita tekijöitä kuten lämmitystehon tarve, lämpöpumpun tehokkuus ja lämpöpumpun asennuspaikka. Useilla eri valmistajilla on tarjolla tehokkaita ilmavesilämpöpumppuja pohjoisiin olosuhteisiin, jotka pystyvät tuottamaan lämpöä jopa -28 asteen pakkasessa. Ilma-vesilämpöpumppuihin on saatavilla monia erilaisia älykkäitä ohjausmahdollisuuksia pumpun merkistä riippuen. 

Mikäli ilma-vesilämpöpumpusta halutaan saada irti paras mahdollinen hyötysuhde niin vanhat patterit kannattaa useimmiten vaihtaa uusiin, sillä niiden lämmönluovutusteho on parempi. Uudet matalaenergiapatterit mahdollistavat lämmityskierron menoveden matalamman lämpötilan, jolloin ilma-vesilämpöpumppu pystyy tuottamaan sopivan lämpöisen veden ilman lisäsähköä.

Myymme, asennamme ja huollamme monen merkkiset ilma-vesilämpöpumput!

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu kerää energiaa maasta, kalliosta tai vesistöstä. Tämä auringon tuottama energia on puhdasta ja ilmaista. Maalämpöpumppu on ekologinen ja huoleton valinta, joka sopii etenkin kohteisiin, joissa lämmitysenergian tarve on suuri ja saavutetaan siten suurin säästö energialaskussa. Uudiskohteissa se sopii etenkin yli 160 m2 omakotitaloihin sekä keskitettyinä järjestelminä rivitaloihin ja kerrostaloihin. Saneerauskohteissa maalämpöpumppu on energiatehokas tapa korvata vanha paljon kuluttava energiamuoto. Maalämpöpumpun asentaminen edellyttää sopivaa maaperää ja tilaa maalämpökaivolle tai maalämpökeruupiirille. 

Maalämpöpumppu on alkuinvestointina suhteellisen suuri verrattuna muihin lämpöpumppuihin, mutta tuottaa lämpöä parhaalla hyötysuhteella kovillakin pakkasilla. Maalämpöpumppu on huoleton valinta, eikä vaadi muuta huoltoa kuin paineiden tarkistusta säännöllisesti ja mutasihtien puhdistuksen vuosittain. Maalämpöpumppuihin on saatavilla erilaisia älykkäitä ohjausmahdollisuuksia pumpun merkistä riippuen.

Myymme, asennamme ja huollamme monen merkkiset maalämpöpumput!