Oulu

Muhos

Utajärvi

Vaala

Pudasjärvi

01007722

Asiakaspalvelu avoinna 8-16

Putkimies Oulu
Putkityöt & LVI-Palvelut

Kaikki kodin ja toimistojen remontoinnit yhdestä paikasta

LVI-palvelut

Meiltä monipuoliset talotekniikan palvelut

Käyttövesiputkien tekninen käyttöikä on noin 30 vuotta. Varsinkin väriltään harmaat muoviset käyttövesiputket kannattaa vaihtaa, kun ne alkavat tulla teknisen käyttöikänsä päähän, sillä putkien sidosaine haihtuu ajan saatossa etenkin lämpimän käyttöveden puolelta ja putkista tulee ”lasittuneita” ja ne särkyvät helposti. 

Myös lämmitysputkien tekninen käyttöikä on noin 30 vuotta. Käyttöikä voi lyhentyä merkittävästi mikäli järjestelmässä on rikkinäinen paisunta-astia, vuotava varoventtiili tai jokin muu vuoto. Toimivaan järjestelmään veden/paineen lisäys kerran vuodessa on normaalia, jos lisäyksiä pitää tehdä tiheämmin järjestelmä vuotaa jostain tai paisunta-astia on rikki tai väärin mitoitettu.

Lämmitysjärjestelmän remontissa vanha tai tehoton lämmitysjärjestelmä päivitetään uudempaan ja energiatehokkaampaan järjestelmään, kuten maalämpöön, ilma-vesilämpöpumppuun. Vanha lämmityskattila voidaan korvata uudella, energiatehokkaammalla kattilalla, joka voi esimerkiksi käyttää maakaasua, öljyä, puuta tai pellettiä polttoaineena. Meiltä onnistuu myös puu- ja pellettilämmitysjärjestelmien asennus. Lisäksi lämmitysjärjestelmän rinnalle voidaan laittaa lisäsähköä lämmitykseen, jota pystytään ohjaamaan pörssisähkön edullisille tunneille meidän Kiho Smart Boxilla. Kiho Smart Boxilla voidaan säästää euroja tai pinokuutioita polttopuuta, silloin kun pörssisähkö on halpaa. 

Lämmitysjärjestelmän tasapainotuksella varmistetaan, että lämpö jakautuu tasaisesti eri tiloihin ja vähennetään energiahävikkiä. Kun järjestelmän virtaukset ovat optimaaliset, voidaan verkoston menoveden lämpötila asettaa huomattavasti alhaisemmaksi. Yleisin ongelma varsinkin taloyhtiöissä on se, että vuosittain lämmityskauden alkaessa huomataan, että osassa huoneistoissa on kylmä ja tätä tilannetta korjataan avaamalla tukkeutunutta venttiiliä. Tämän seurauksena verkoston epätasapaino kasvaa, eikä se toimi kuten on suunniteltu. Meillä on käytössä alan nykyaikaisimmat välineet ja suuri määrä kokemusta ja tietotaitoa lämmitysongelmien selvittämiseen ja ratkaisuun.

Käytämme ilmanvaihto- ja ilmalämmityskohteiden parannuksissa pääsääntöisesti Parmairin tuotteita. Luotamme suomalaiseen laatuun ja hyvään vuorovaikutteiseen yhteistyöhön Parmairin kanssa. Parmairin MAC-tuoteperheen ilmanvaihtokoneet ovat helppokäyttöisiä, hiljaisia ja energiatehokkaita, jopa 85 % hyötysuhteella ja sisältävät kattavat vakiovarusteet. Edustamme Oulun seudulla Parmairin tuotteita.

Tuotamme myös ilmanvaihtokanavien nuohous- ja säätöpalveluja, joita suositellaan tehtävän ilmanvaihtokoneen asennuksen yhteydessä. Näin ilmanvaihtokanavien säädöt saadaan tehtyä tarkasti puhtailla kanavilla ja uudesta iv-koneesta saadaan paras hyöty irti.

Lue lisää Parmairin tuotteista www.parmair.com

parmair

Asennamme, korjaamme ja huollamme kaikki LVI-kalusteet ja laitteet. Puramme ja kalustamme uudelleen remonttikohteet.

Käyttöveden mukana putkistoihin kertyy kalkki- ja ruostekerrostumia, jotka aiheuttavat virtaushäiriöitä ja ne havaitaan yleisimmin paineen sekä lämpötilan vaihteluina. Kerrostumat epäpuhtauksineen heikentävät veden laatua ja siten kiihdyttävät putkistojen syöpymistä.

Vedenkäsittelyn liittäminen osaksi kiinteistöjen käyttövesi-, lämmitys- sekä jäähdytysjärjestelmiä on pidentänyt putkistojen käyttöikää jopa yli 20 vuotta. Käyttöiän pidentyminen tuottaa kiinteistöjen omistajille kustannussäästöjä ja näin mahdollistaa korjauskustannusten kohdentamisen muihin mahdollisiin, kiireellisimpiin toimenpiteisiin. 

Vedenkäsittelylaitteen toimintona on vähentää kalkkisaostumien aiheuttamat vesikaluste- ja toimilaitehäiriöt mahdollisimman pieniksi sekä lisätä putkistojen käyttöikää sen ansiosta että vanhatkin saostumat poistuvat vähitellen putkistoista. Vedenkäsittelylaitteisto tuo putkistolle lisävuosia, suojaa putkistoa kalkki- ja ruostekerrostumilta, lisää energiatehokkuutta ja varmistaa erinomaisen vedenlaadun.

Laite soveltuu käytettäväksi kaikille putkimateriaaleille uusissa ja vanhoissa kiinteistöistä niin käyttövesi- kuin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä. Laitteisto minimoi kaikissa järjestelmissä korroosion ja ehkäisee kerrostumien synnyn. Se mahdollistaa myös merkittävän energiansäästön. Putkistojen lisäksi kalkki- ja ruostekerrostumia muodostuu venttiileihin, lämmönsiirtimiin, hanoihin, toimilaitteisiin ja esimerkiksi suihkutilojen pinnoille kertyy ylimääräistä puhdistustarvetta. Lämmitysjärjestelmien happikorroosion vaikutus sakan muodostumiseen minimoidaan Bauerilla, tutkitusti.

Asennamme ja huollamme Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmät Pohjois-Pohjanmaalla!

Päivittämällä lattialämmitysjärjestelmäsi ohjauksen säästät energiaa mukavuudesta tinkimättä. Lämmityksen säätöjärjestelmät ovat kehittyneet huikeasti viime vuosina. Uudella säätöjärjestelmällä saat älykkyyttä säätämiseen ja lisätoimintoja lattialämmitykseesi. Uutta teknologiaa hyödyntävä langaton säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystä entistä tarkemmin ja jakaa lämmön automaattisesti jopa huonekohtaisesti.

Teemme myös uudiskohteiden LVI-urakointia omakotitaloihin, mökeille, rivitaloihin, luhtitaloihin sekä toimitiloihin. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!